şekerpare

Aşağa gitmek

şekerpare

Mesaj tarafından NAZLI Bir Paz 16 Ağus. 2009 - 22:22

ŞEKERPARE




Malzemeler


  • 2 bardak eleniş un
  • ½ paket margarin
  • 2 fincan pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • Yeterince fındık veya badem

Şurubu İçin


  • 2 bardak toz şeker
  • 2 bardaktan biraz az su
  • 1 tatlı kaşığı limo suyu




Hazırlanışı:


  • Şeker, su ve limon suyu kaynatılıp soğumaya bırakılır. 2 adet yumurta pudra şekeri ile çırpılır. İçerisine erimiş soğuk yağ dökülüp karıştırılır.
  • Un, bir fiske tuz ve kabartma tozu ilavesiyle hamur yoğrulur. Yağlanmış olan tepsiye bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak dizilir.
  • Üzerine fındıklar koyulup orta sıcaklıktaki fırında pişirilmeye bırakılır. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şurubu dökün.Afiyet olsun
avatar
NAZLI
Forumun Bağımlısı
Forumun Bağımlısı

Mesaj Sayısı : 439
Tecrübe Puanı : 4075
Aktiflik - Beğenilirlik : 2
Kayıt tarihi : 15/06/09
Yaş : 28
Nerden : Siirt

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz