hamsi buğlama

Aşağa gitmek

hamsi buğlama

Mesaj tarafından NAZLI Bir Paz 16 Ağus. 2009 - 22:17

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

MALZEMELER:

-1 kg hamsi

-4 adet domates

-1 adet iri soğan

-2 diş sarımsak

-1/2 limon suyu

- zeytinyağı

-pulbiber, tuz

-maydonoz

YAPILIŞI :

Hamsileri temizleyin ve kılçıklarını çıkartın .Yıkayıp sularının süzülmesi için delikli bir süzgece koyun. Soğanı piyazlık doğrayın.Sarımsakları doğrayın. Tavada soğan ve sarımsakları 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, ufak ufak doğrayın, soğana ilave edin. 5 dakika kadar pişirin. Pul biber, tuz , yarım limon suyu , ve 1 su bardağına yakın su ilave edin . Sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.Daha sonra ocaktan alın ve hamsileri bu sosun içine dizin . Üzerine kabukları soyulmuş limon dilimleri yerleştirin. Suyunu ayarlayın . Yetersiz ise ilave edin. Ama fazla su koymayın çünkü suyunu çekmesi lazım . Tavaya kapak kapatıp hamsiler pişinceye kadar 15-20 dak. pişirin. İndirmeye yakın üzerine kıyılmış maydonoz serpin . Afiyet olsun .

İsterseniz sosu tavada pişirdikten sonra hamsilerin üzerine döküp fırına da verebilirsiniz.

Ellerinize sinen balık kokusunu çıkarmak içinde sirke yada limonsuyu ile ellerinizi ovalayın. Gerçekten işe yarıyor. Afiyet olsun .
avatar
NAZLI
Forumun Bağımlısı
Forumun Bağımlısı

Mesaj Sayısı : 439
Tecrübe Puanı : 3958
Aktiflik - Beğenilirlik : 2
Kayıt tarihi : 15/06/09
Yaş : 27
Nerden : Siirt

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz